Skal du i gang med at plante en ny hæk er det en god ide at tænke lidt frem i tiden. De første par år er planterne spæde og det gør det nemt lige at hive ukrudt op mellem planterne. På et tidspunkt bliver det til en rigtig hæk, som gør det meget besværligt at hive ukrudtet op. Desuden har hækken sat gode rødder som ukrudtet filtrer sig ind i og gør det endnu svære at få ud. Ukrudtsdug lige fra starten, er en genial løsning.

Sådan bruger du ukrudtsdug under din nye hæk

Inden du begynder på noget som helst, skal du fjerne alt ukrudt på stedet.

Når du har fundet den nøjagtige placering for hver eneste hækplante og har gravet hullerne, er tiden inde til at lægge ukrudtsdug eller fiberdug. Læg det i en lang bane og lav så små huller som muligt til planterne. Skal du lave overlap, skal du lige lægge ti centimeter til.

Plant dine hækplanter en efter en og ret dugen til, så den bliver ved med at ligge rigtigt.

Perlesten, barkflis eller jord

Ukrudtsdugen skal holdes på plads og den skal gøres usynlig. Om du vælger perlesten, barkflis eller noget helt andet bestemmer du selv. det afgørende er at du ikke lægger et for tyndt lag. Et for tyndt lag holder ikke dugen på plads og den vil lynhurtigt blive synlig hist og her. Du skal desuden påregne en lille opfyldning med års mellemrum.

Du kan barkflis billigt her ->

Alternativt kan du også bare lægge jord på. Der er den lille risiko at der kan komme ukrudt i jorden. Til gengæld er det ikke besværlig ukrudt, da rødderne jo bliver stoppet nedefra af ukrudtsdugen.

Hvad du vælger, er helt op til dig og handler mest om smag og behag. Under alle omstændigheder har du begrænset ukrudtet betragteligt.

Ukrudtsdug kan også bruges andre steder i haven

Skal du lave en ny terrasse i træ eller sten, er ukrudtsdug absolut også værd at tænke ind i projektet, helt fra begyndelsen af projektet. Ukrudtsdugen holder i mange år frem og lader ikke noget pible op mellem fliserne eller sammenføjningerne i træterrassen.

Skal du anlægge nye bede i haven er ukrudtsdug en oplagt mulighed for at bestemme over hvad der må komme op af jorden og hvad du ikke gider slås med. Brug dugen på samme måde som under hækken og lav så små huller som muligt, til de planter som du gerne vil have.